HVORDAN TA 

10 ting du kan gjøre for å bli en bedre fotograf

BEDRE BILDER

1. KJENN

DITT KAMERA

1. KJENN DITT KAMERA

Lær deg alt om ditt kamera, du kommer til å få bruk for det! Lær deg alle kameraets funksjoner – enten ved å gå inn i alle menyene for stille på alle type innstillinger eller ved å lese manualen.

2.  VIS

DEG FREM

2. VIS DEG FREM

Del bildene dine med andre. Kanskje er det bedrifter som vil bruke dine bilder? Hvis du vil kan du velge å dele disse bildene mot at du som fotograf får publisitet.

3.  UTFORSK

BILDER PÅ NETTET

3. UTFORSK BILDER PÅ NETTET

Kikk rundt på nettet etter bilder du liker og forstå hvorfor du liker dem. Hva gjør at du synes det er gode bilder? Hvordan kan du ta slike bilder? Se etter bildefilens metadata.

4.  TA PÅ DEG

FOTO OPPDRAG

4. TA PÅ DEG FOTO-OPPDRAG

Dette kan være litt “skummelt” til å starte med, men det er på foto-oppdrag du får virkelige erfaringer! Kjenner du til en bedrift som kunne trenge nye produkt-foto?

5.  SKRIV UT

DINE EGNE BILDER

5. SKRIV UT DINE EGNE BILDER

Vær stolt av bildene du er fornøyd med. Heng dem opp på veggen, vis dem frem. Bildene blir best når du skriver dem med høy kvalitet. Dette trenger ikke å være dyrt.

6.  SKRIV

INNLEGG OM FOTO

6. SKRIV INNLEGG OM FOTO

Ved å skrive en artikkel om et foto-tema får du tid og anledning til å fordype deg i det du er interessert i. Det at du har blogg-innhold på din nettside gjør også at din nettside scorer bedre i SEO

7.  SETT OPP

DIN EGEN NETTSIDE

7. SETT OPP DIN EGEN NETTSIDE

Del bilder, ikke bare bilder du tar, men også bilder fra oppdragene du er ute på. Kommuniser med følgerne dine. Det er disse som vil spre informasjon om deg! Vær aktiv på Facebook og oppdater nettsiden.

8.  LÆR DEG

LIGHT ROOM

8. LÆR DEG LIGHTROOM

Jeg bruker så og si kun Lightroom når jeg jobber med mine bilder og kunne ikke vært uten! Det gjør at jeg bruker mindre tid enn om jeg skulle jobbet med alle bildene i feks. Photoshop. Utforsk Lightroom-presets!

9.  BLI KJENT

MED ANDRE

9. BLI KJENT MED ANDRE FOTOGRAFER

Går du på skole så se etter andre som tar bilder. Snakk med de om det å ta bilder. De har garantert erfaringer å dele som er kjekt for deg å vite om! Finn noen som er med på fotosafari: dvs. å ta en tur ut for å ta bilder.

10. BRUK HODET

OG BEINA

10. BRUK HODET OG BEINA

“Begrens” deg selv ved å kun bruke et fast-objektiv når du er ute å tar bilder; feks. 50 mm. Da må du bruke beina for å skape den komposisjonen du vil. Ta kontroll over bildet. Ikke la kameraet ta bildet for deg!