WordPress er et publiseringssystem(CMS). Kjent i utgangspunktet som et verktøy for blogging, men har siden første versjon fått mange flere funksjoner som gjør teknologien kraftigere og mer moden. WordPress er et byggesett. Jeg oppfordrer til deg å utforske med nye byggeklosser!

Her er en liste med 10 linker til ressurser(i tilfeldig rekkefølge) som jeg har hatt mye nytte av:

WordPress Codex

Codex

WordPress.org er ikke bare stedet man laster ned WordPress, men det er også stedet man finner dokumentasjon(Codex) og det offisielle WordPress-forumet. Er det noe du lurer på er dette stedet å oppsøke.

Divi

logo

Divi er et tema fra Elegant Themes som jeg har brukt på flere web-prosjekter. Divi har vist seg å bli bedre og bedre med hver oppdatering som kommer fra Elegant Themes, og i løpet av de siste årene har nettopp dette temaet vist seg å bli veldig populært. Divi med sin «Page Builder» gjør det både enkelt og fleksibelt å sette opp sider. Dette temaet har til og med sin egen Podcast!

Elegant Themes Blog

elegant-themes-logo

Elegant Themes er kjent for å lage temaer, men de har også en veldig god blog på deres nettsider der de skriver om nyheter og tips knyttet opp mot WordPress-universet. Her kan du lære triks til hvordan å utnytte mer av potensialet til deres hovedtema Divi, siste nytt om hva som beveger seg i WordPress-verdenen, artikler om hvordan å drive foretak samt tips om nytte plugins.

Lynda

Official-company-logo-for-lynda.com_400x400px

Lynda.com er lager veldig gode video-kurs knyttet til alt fra bedriftsetablering til grafisk design. Lynda har mange kurs om Wordrpress og jeg har hatt kjempe stor nytte av flere av de. Prisen man må betale for å tilgang til disse videoene kan være stor for noen, men jeg anbefaler denne tjenesten på det varmeste. Anbefaler spesielt alle studenter ved UiA å sjekke ut denne tjenesten da gratis tilgang gies fra universitetet.

PRO ISP

proisp-logo

PRO ISP er min «go-to» leverandør av webtjenester. PRO ISP leverer webhotel- og registrartjenester. Hos PRO ISP får du webhotell helt nede i 10 kr per månde. Supporten er god og prisene rimelige.

Themeforest

themeforest-13a6de99a001d6ba0ff2164b33c9ac5e

Themeforest er en markedsplass som tilbyr webside-maler, plugins og temaer. Temaer som Avada og Salient er blandt de mest populære WordPress-temaene man får kjøpt på Themeforest. Vær obs på å se etter omtaler, support og dokumentasjon før du kjøper noe her. Det er langt fra alle tilbyderne som har like høy kvalitet. Themeforest er en del av Envato-makerdsplassene. Her finner du også andre kjekke markedsplasser som feks. Graphicriver.

Tuts+ WordPress

envato-tutsplus

Tuts+ WordPress er en del av nettsiden Tuts+. Her legges de stadig ut «How-to’s», guider, nyheter, kurs, inspirasjon m.m. Kjempe ressurs for en nye wordpress-brukere. Du vil også se mye fra Tuts+ dukke opp i dine Google-søk.

Woothemes

logo-woothemes@2x

WooThemes er folka bak WooCommerce, verdens kanskje mest populære eCommerce-løsning. På siden side woothemes.com/videos/ finner du en fin video-guide der du kan lære deg WordPress-basics(nb: krever at du lager en bruker på WooThemes sine sider, men dette er helt gratis)

WordPress Tavern

tavernlogo@2x

WordPress Tavern er en av de mest kjente WordPress-bloggene. Her kan du lese nyheter, tips og triks, få inspirasjon og få mye nyttig informasjon om WordPress.

WPMU DEV BLOG

DSCRT-86-3

WPMUDEV selger mange kjente plugins og temaer, men har også en kjempe god blog. Selv påstår de at de er den mest leste WordPress-ressursen og har flere enn 4000 artikler!

 

Har du noen gode wordpress-ressurser du ønsker å dele? Skriv de i kommentar-feltet!