En slik artikkel måtte bare komme. Hvorfor er fotografer negative til fotografering med mobilen? Kanskje fordi de ikke har prøvd.

Selv begynte jeg å ta bilder med mobilen før jeg fikk meg et «ordentlig» kamera, og det var mye på grunn av interessen rundt fotograferingen med mobilen jeg valgte å kjøpe meg et speilrefleks. Bruk av apper på mobilen gjorde det enkelt å få bildene til å se «kulere» ut. Noe som en tidligere måtte bruke lang tid på ved å gjøre i photoshop, et program som koster mye penger og er relativ vanskelig å bruke, kunne jeg nå gjøre hvor som helst og når som helst og på kort tid uten bruk av mye datakraft.

 

Etter jeg fikk meg speilrefleks har jeg ikke brukt så mye tid å ta bilder med mobilen, mye fordi jeg får mer kontroll og kan være mer kreativ med et speilrefleks, men jeg ser først nå at om jeg ikke hadde fått meg en mobil med mulighet til å ta slike bilder, da hadde jeg kanskje aldri vært interessert i ta bilder og derfor aldri fått meg et «ordentlig» kamera.

Uansett: «The best camera is the one in your hand». Spiller det ikke stor rolle om det er en iPhone eller et speilrefleks.

Bare se her.